Fă cunoștință cu facilitatorii tăi de grup:
Victoria Docu
Victoria Docu
Iulian Tănase
Iulian Tănase
Victoria Docu
(n. 27 iulie 1986)
Victoria este o exploratoare a no man’s land-ului dintre psihanaliza, neurologie, filosofie și tehnologie. După ce a început ca specialist în comunicare digitală, a simțit nevoia să înțeleagă mai profund felul în care oamenii relaționează, comunică și se percep unii pe alții.
Inspirată de literatura SF a lui Philip K. Dick și de estetica cinematografiei japoneze, a devenit fascinată de modul în care psihicul uman evoluează odată cu tehnologia. Cercetează fenomenul Maladaptive Daydreaming, explorând felul în care social media transformă interpersonalul.
Așa a pornit într-o călătorie de peste două decenii prin Statele Unite, Italia și Japonia, descoperind noi moduri de a simți și de a gândi interdisciplinaritatea.
A studiat psihanaliza interpersonală la William Alanson White Institute și comunicare vizuală și web development la School of Visual Arts din New York (SUA), psihosexologia clinică la Sapienza Università di Roma (Italia) și neuropsihanaliza la Oxford (UK). Crede în puterea literaturii nu doar ca artă, ci și ca mijloc de vindecare.
În prezent, este candidată la Societatea Română de Psihanaliză din București, continuând să exploreze profunzimile psihicului uman.
Iulian Tănase
(n. 3 septembrie 1973)
Scriitor și trainer de Creative Writing și Storytelling. Realizator al podcastului RSS Reloaded. Licențiat în Filosofie (Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, 2010), cu o teză despre formele canonice ale singurătății. În prezent, urmează programul de studii masterale de Consiliere Filosofică, Facultatea de Filosofie (UB).
A fost redactor la Academia Cațavencu (1997-2010) și Revista Kamikaze (2010-2011), și realizator de programe la Radio Guerrilla (2004-2019).
Ca scriitor, a susținut lecturi publice în China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, România. Este tradus în germană, franceză, engleză, mandarină, slovenă, turcă, esperanto.
A publicat poezie, proză scurtă, roman, literatură pentru copii.
Dintre volumele publicate: Iubitafizica (2002), Sora exactă (2003), Abisa (2007), Adora (2009), Cucamonga (2011), Oase migratoare (2011), Teoria tăcerii (2015), Experimentul MAMATATA (2015), Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat (2017), Melciclopedia (2017), Dumneziac (2019), Un animal necunoscut și alte patruzeci de povestiri (2021), Teoria fricii (2023).
A primit un premiu pentru poezie în Germania (Hubert Burda Preis, Offenburg, 2009) și un premiu pentru proză în Austria (1+1+1=1 Trinität, Graz, 2011).